Geplaatst op Geef een reactie

Waarom Allée

Mensen met een beperking gaan graag op reis, maar het is voor hen erg moeilijk. Huizen en hotels, ze zijn vaak niet betrouwbaar als het gaat over de toegankelijkheid. Onder toegankelijkheid verstaan we niet enkel aanpassingen voor rolstoelpatiënten, maar aanpassingen voor allerlei beperking. Het ontbreekt veel toeristische accommodaties vaak aan deze aanpassingen. Nochtans hebben ze veel nut. 

Niet alleen mensen met een mentale of fysieke beperking willen toegankelijker kunnen reizen. Ook ouderen hebben vaak nood aan toegankelijke reismogelijkheden. Zij zijn vaak minder goed te been of willen gewoon vlot reizen. Daarnaast zijn er ook de jonge ouders, zij gaan vaak op stap met meer bagage en kinderwagens of personeel die zich met trolleys een weg proberen te banen door smalle gangen en deuren.

Toegankelijke accommodaties betekenen een verhoging van comfort voor iedereen.  Toegankelijke accommodaties betekenen een verhoging van veiligheid voor iedereen. Toegankelijke accommodaties verlagen de drempel om op reis te gaan.
Toegankelijke accommodaties verhogen de gelijkheid tussen toeristen. Een toegankelijke accommodatie mag geen streven zijn, maar het moet een standaard worden.

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Allée biedt een online platform aan waar inclusief reizen voorop staat. Alle accommodaties worden door ons gecheckt aan de hand van criteria. Op basis van deze check krijgen de accommodaties een label aangereikt. Een oranje label betekent dat ze aangepast zijn voor minstens 1 of 2 beperkingen. Een geel label verkrijg je wanneer je voldoet aan de eisen van 3 tot 5 verschillende beperkingen. Kan je meer dan 5 beperkingen voorzien in hun noden krijg je een groen label. 

Dat aanpassingen niet vanzelfsprekend zijn begrijpen we, daarom ondersteunen we accommodaties om aanpassingen te doen. We doen dit met advies en begeleiding. Niemand staat er bij ons alleen voor. 

Met ons platform willen we het reizen voor iedereen mogelijk maken, maar dan op een manier die 100% te vertrouwen is en 100% transparant is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.