Geplaatst op Geef een reactie

Entrepreneurial city ecosystems – een eerste netwerkvent dit schooljaar

“Een interessant event”, zo stelden ze het netwerkevenement binnen onze opleiding. Het was de dag voor het evenement dat ik het las, maar mijn keuze was snel gemaakt. Ik was vrij en vastberaden nieuwe inzichten op te doen. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet veel research had gedaan, mijn huiswerk was niet in orde. Ik besloot het evenement op me af te laten komen, een goed keuze bleek achteraf. Mijn open mindset hielp hier bij.

Het evenement zelf had ik me iets anders voorgesteld. Ik verwachtte een debat, een soort panelgesprek. Dit was het niet, er kwamen 2 interessante mensen spreken over de ondernemende toekomst, de digitalisering en hoe dit alles past binnen de stad.  Julie Vens, CEO van Nexxworks en Rui Coutinho van de Porto Business School waren de gastsprekers. Ik zat en luisterde voornamelijk naar hun inspirerende presentaties.

Doordat het vooral luisteren was, nodigde het evenement niet direct uit om achteraf te blijven om te netwerken. Dat kan ook aan mij gelegen hebben, ik had misschien meer initiatief moeten tonen. Een werkpunt voor mezelf dus!

Het resultaat was een geïnspireerd ik. Maar mijn netwerk werd niet uitgebreid. Ik neem enkele werkpunten mee naar een volgend evenement. Ik moet beter research doen en meer initiatief tonen om gesprekken aan te knopen. Op naar de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.